התבגרות מהירה

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

17/08/2014 | 22:34 | מאת: אילן

ראיתי בכמה וכמה הודעות בפורום שרשמת 'התבגרות מהירה'. א.מה הכוונה התבגרות מהירה? האם הכוונה שהתהליך הוא מהיר מבדרך כלל ולכן יש הפסד בגובה? או הפסד בגדילת איברי מין, סימני מין משניים וכו' כיוון שהתהליך מהיר מאוד? האם הכוונה להתבגרות מוקדמת שמתחילה מוקדם אך התהליך עצמו עובד כרגיל? ב. שאלתי האחרונה פחות קשורה - האם בהתבגרות מינית מוקדמת איברי המין לא ממצים את פוטנציאל הגדילה שלהם? תודה, אילן.

משך ההתבגרות שונה מאדם לאדם בנות: התבגרות מתחילה בניצני שדיים ונגמרת בהופעת מחזור. בבנות מהירות ההתבגרות נגמרת תוך 10 חודשים ובאיטיות תוך כ-4 שנים סימנים משניים יש להם קצב אחר. התקדמות השעור המיני אינה תלויה בקצב ההתבגרות המינית. גדילת השדיים נמשכת ויכולה לןהמשך עד גיל 24-25 בנים: ההתבגרות מתחילה כאשר האשכים גדלים. לאנדוקרינולוגים יש מחרוזת של חרוזים דמויי ביצים בנפח מ 1 סמ"ק עד 30 סמ"ק. תחילת ההתבגרות היא כאשר האשכים מגיעים לנפח 6 סמק. אם כי יש המגדירים מנפח של 4 סמק. משך ההתבגרות בבנים היא מ-24 חודשים (המהירים ביותר) ועד 4.5 שניםאין סימן בולט לסוף ההתבגרות כמו אצל בנות. סיום מהיר של ההתבגרות אינו קובע את גודל אבר המין של הגבר. בחלק מהמקרים של התבגרות מהירה, סיום הגדילה הוא בגובה נמוך. אך לא קיים קיפוח בסימני המין המשניים.

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים