התבגרות מינית מוקדמת

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

29/07/2014 | 20:19 | מאת: גילי

אם הבן שלי גבה בחודשיים-שלוש האחרונים בערך ב 10 ס''מ [בן 12]. זה מצביע על התפתחות מינית מוקדמת? אני חייבת לציין שהוא מעולם לא גבה בקצב כל כך מהיר והוא עקף חלק גדול מחבריו בזמן קצר. הוא היה ילד נמוך ועכשיו הוא באיזור ההמוצע ואף יותר. יכול להיות שהוא יגמור את תהליך הגדילה מוקדם יותר וכתוצאה מכך יהיה קיפוח בגובה הסופי? ד''א יש לו שפמפם קטן מעל השפה תודה ד''ר.

הופעת התבגרות לאחר גיל 9 שנים היא נורמלית. התבגרות בגיל 12 היא בוודאי נורמלית גדילה מהירה היא באמצע ההתבגרות ולא בתחילתה. יתכן וההתבגרות מהירה, כדאי ללכת לבדיקת אנדוקרינולוג שפם אינו סימן התבגרות. דרגת התבגרות נקבעת לפי גודל האשכים בקשר ל"קיפוח הגובה הסופי" רק אנדוקרינולוג שבודק אותו ורואה גיל עצמות יכול לענות לך.

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים