אינקרלקס

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

25/07/2014 | 16:18 | מאת: a16

היי רציתי לדעת מדוע אינקרלקס(שמעלה רמות IGF-1 בגוף) גורם להיפוגליקמיה, בעוד שGH שגם מעלה רמות IGF-1 גורם לרמות סוכר גבוהות? האם יש צורך לעקוב במהלך הטיפול באינקלרקס אחר רמות סוכר, ואחר לחץ דם?

אינקרלקס הוא שם מסחרי ל IGF-I IGF-I הוא ראשי תיבות של: insulin like growth factor כלומר גורם גדילה דמוי אינסולין מכיוון שהוא דומה לאינסולין ולכן יכול לגרום לירידת הסוכר בדם

27/07/2014 | 05:34 | מאת: a16

אני מודע לראשי תיבות של IGF-1.... אך לא ענית לשאלותיי. מדוע הורמון גדילה שגם מעלה רמות IGF-1 גורם לתופעות הפוכות של עליית רמות הסוכר ולא לירידה? ומבחינת תופעות יש צורך לעקוב אחר לחץ דם ורמות סוכר בטיפול באינקרלקס? תודה.

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים