מבחן ACTH

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

22/07/2014 | 23:20 | מאת: קרן

שלום, ביתי בת 8, גובה 117 ס"מ, שוקלת 20 ק"ג. הופנתה למבחן גלוקגון בו התוצאה היתה תקינה (שיא הורמון גדילה 9.2). במהלך הבדיקה קורטיזול עלה מ 267 ל 450 ולכן הופנתה כעת למבחן ACTH להערכת מלאי קורטיזול. מה משמעות העליה ברמת הקורטיזול במהלך תבחין הגלוקגון? ומה משמעות בדיקת ACTH? תודה מראש

23/07/2014 | 13:21 | מאת: קרן

בנוסף, ברצוני לציין שיש לה תאומה זהה (שק הריון יחיד עם מחיצה. נבדקו במי שפיר. קריוטיפ תקין) שקצב הגדילה שלה תקין: שוקלת 24 ק"ג וגובהה 129 ס"מ.

לא משנה לעיניין זה

במבחן גלוקגון בודקים האם תגובת הורמון גדילה תקינה (מעל 7.5) ויחד עם זאת האם עלית הקורטיזול תקינה בערך 550. תגובת הקורטיזול היתה מעט נמוכה על כן בודקים זאת על ידי גרוי אחר שהוא ACTH או סינאקטן. גלוקגון אינה טסט אמין להפרשת קורטיזול. במקרים רבים תגובת קורטיזול נמוכה בגלוקגון טסט ותקינה במבחן ACTH

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים