בן 10 מטופל בגנוטרופין

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

18/04/2014 | 09:38 | מאת: עמית

שלום רב בננו בן 10. מטופל בהורמון גנוטרופין מזה שנתיים וחצי בגלל קומה נמוכה אדיופתית. הוא מגיב מצוין לטיפול. בביקור האחרון אצל הרופא נאמר לנו שיש התחלה של התבגרות מינית שנצפתה על פי האשכים. הרופא אמר שיש לשקול לקיחת כדור להאטת קצב ההתבגרות המינית כדי שלא יפסיק לצמוח מוקדם וכדי שההורמון ימשיך את פעולתו. אשמח לשמוע את דעתך בעניין. תודה

1) קרוב לוודאי שהכוונה לא לכדור אלא לזריקה פעם ב 28 ימים. 2) שילוב של עיכוב התבגרות והורמון גדילה מוכר כ 15 שנה. מנסים, אין ערובה להצלחה

19/04/2014 | 17:22 | מאת: עמית

חשוב לי רק להבין- האם תחילת התבגרות מינית אצל בנים בגיל 10 (אשכים במקרה זה) נובעת מהורמון הגדילה או שממילא זה מתחיל אצל בנים בגיל זה.

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים