בת 13.5 נמוכה

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

18/04/2014 | 09:17 | מאת: דנה

שלום דר' צדיק בתנו בת 13 וחמישה חוד'. ילדה בריאה בד"כ. גובהה כיום 1.51 והיא נמוכה יחסית לבנות גילה. לפני חודשיים היא קיבלה את הוסת הראשון והיא דואגת שהיא תפסיק לצמוח מוקדם בגלל הופעת המחזור וגם מצטריד אותה שחרותיה גבוהות ממנה באופן משמעותי. יש לציין כי גובהי 1.55 (אני בת 42) ותמיד הייתי בין הבנות הנמוכות וגובהו של בעלי 1.75. שאלתנו- כמה שנים לאחר קבלת המחזור בתנו עוד תצמח? האם יש סיכוי שתעבור את ה 1.60? תודה לך וחג שמח

לדנה שלום גבהה של בתך היום נמוך ב-4 סמ ממך, לא מרחק רב אחרי מחזור גדלים עוד 4-6 סמ. כל בת במהירות אחרת. במצב עניינים זה, אין כל טיפול שיכול לשנות את המצב צריך ללמד אותה להתמודד כפי שאת הצלחת בברכת חג שמח פרופ' צבי צדיק

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים