קומה נמוכה

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

10/04/2014 | 18:57 | מאת: אמא מודאגת מאוד

שלום רב, אני פונה אליך לאחר נסיונות רבים וארוכים לקבוע תור במרפאתך, ללא הצלחה. אני בקשר עם נגה, שאמרה שתעדכן אותי במידה ויתפנה תור. גובהו של בני בן ה- 3 וחצי הוא 91 ס"מ. משקלו 13.8 ק"ג. הוא נולד לאחר הריון עם קלקסאן (בשל קרישתיות יתר ועבר מילדותי של IUGR) וסכרת הריון מטופלת באינסולין. משקל הלידה 2920 גרם. לידה בשבוע 39+1. לאחר לידתו, הילד עלה באחוזונים עד אחוזון 70 ובגיל 6 חודשים ירד בפתאומיות עד לאחוזון 3 (בגיל 10 חודשים). באותו זמן ביצענו בדיקות דם לאיתור צליאק שיצאו תקינות (שלילי). IGF1 יצא נמוך מ- 25. הנחו אותי להמשיך במעקב. בגיל שנתיים שוב ביצענו בדיקות דם לאיתור צליאק שיצאו תקינות (שלילי). בגיל 3 שוב ביצענו בדיקות. IGF1 שוב נמוך מ- 25. בדיקות דם לאיתור צליאק שוב יצאו תקינות (שלילי). צילום כף יד הראה (לפי גרויליך ופויל) שגיל העצמות מתאים לגיל שנתיים. פניתי לדיאטיקנית שתיקנה התפריט והופננו לתבחין גלוקגון. עשינו ביום ראשון שעבר תבחין גלוקגון. רמות הורמון גדילה: 3.6,1.7,0.6,3.2,10.5,18.3,8.4 רמותת קורטיזול: 197,167,167,232,326,287,287 תריס: TSH-3.58 FT4-13.1 במהלך התבחין הוא איזן את הסוכר בעצמו. האם התשובה תקינה? מה עושים עכשיו? מה הכיוון? אני כבר משתגעת מדאגה....

12/04/2014 | 08:02 | מאת: אמא מודאגת מאוד

שכחתי לציין שני דברים: 1. גובהי 169 ס"מ ואני ממשפחה מאוד גבוהה. ו.ר. בגיל 13 או 14. גובהו של בעלי 171 ס"מ.גיל גילוח 17 או 18. 2. במהלך ההריון נטלתי פרוגסטרון עד שבוע 10 בשל עברי המיילדותי. האם זה משנה?

שיא הורמון גדילה מעל 7.5 נגר\מל הוא תקין. בבנך השיא היה 18.3. תפקוד בלוטת התריס תקין כדי לתת לך חוות דעת מסודרת יש צורך לבדוק את הילד, לראות את כל נתוני המשקל והגובה לקבל חוות דעת של תזונאית על הרכב תזונתו. אין דחיפות לבדיקת הילד, כאשר אין חוסר הורמונלי

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים