השמנה כסגולה לגובה

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

07/04/2014 | 12:50 | מאת: חיים

בני בן ה 9, נמצא באחוזון 47 בגובה. שני ההורים שלו גבוהים (1.83, 1.74) והיו גבוהים גם בגילו. לפני 3 שנים הילד היה באחוזון 75 בגובה, ובגיל שנתיים היה באחוזון 85. במשקל, הילד באחוזון 30. רופא הילדים המליץ לתת לילד הרבה אוכל שומני ולא בריא כגון בורקסים, על מנת שיעלה במשקל ואז לדבריו בגלל שהאינסולין מופרש יותר ובגלל עוד סיבות הגובה גם עולה. האם ההמלצה נראית גם לך הגיונית? תודה

אם ילד רזה ותזונתו דלה- מומלץ להעשיר אותה בעזרת דיאטנית. בהשמנה בולטת גיל העצמות מתקדם ביתר ועלול לפגוע בגובה הסופי

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים