בדיקת קטכלומינים 5hiaa

דיון מתוך פורום  גידולים נוירואנדוקריניים

08/05/2015 | 15:20 | מאת: אורית

אני מבינה שהבדיקה היא לגלות מחלת קרצינואיד. מה הסימפטומים של המחלה הזו. מה אני צריכה לחהרגיש כדי שישלחו אותי לבדיקה כזו, וכל כמה שנים מספיק לעשות את הבדיקה, והאם הדייאטה של הבננות קריטית. אנא חזרי אלי בהקדם. תודה

שלום רב, הבדיקה של איסוף שתן 24 שעות ל-5-HIAA מומלצת לבירור של שלשולים והסמקה במסגרת של חשד לתסמונת ע"ש קרצינואיד. זו מחלה מאוד נדירה ובד"כ חייבים לשלול הרבה סיבות אחרות לפני הסיבה הזו. כן, הדיאטה המומלצת במשך 3 ימים לפני ותוך כדי ביצוע הבדיקה היא חשובה ביותר, למנוע תוצאות שיכולות להיות חיוביות אך לא אמיתיות. בברכה, ד"ר גלסברג

מנהל פורום גידולים נוירואנדוקריניים