כרומוגרנין- תיקון לשאלתי

דיון מתוך פורום  גידולים נוירואנדוקריניים

27/04/2015 | 10:06 | מאת: אבי

ד"ר גלסברג הנכבדה, לצערי החלפתי את תשובתך בתשובה רופאה אחרת. ברצוני לשאול האם קיימת מציאות של צביעה חיובית לCGA בביופסיה אקראית מהקולון שהיא נחשבת תקינה ללא צורך בהמשך מעקב. צר לי על ההטרדה אך אני די אובד עצות (בפעם הקודמת "נזפת" בי על הבדיקות המיותרות, אך הם לא ביוזמתי...) תודה מראש, אבי

אבי שלום רב, קראתי גם את השאלה הקודמת. אינני זוכרת את ההתכתבות הקודמת, אבל האם נשללה אצלך האפשרות של קרצינומה מדולרית של בלוטת התריס? קלציטונין גבוה מחשיד קודם כל לכיוון הזה, ורמות מוגברות של קלציטונין יכולות לגרום לשלשולים והסמקה. כמו כן, רמת ה-CEA יכולה להיות מוגברת. לגבי השאלה השניה, כן, תאים ניורואנדוקרינים רגילים נצבעים באופן תקין לכרומוגרנין. האם הביופסיה נלקחה מפוליפ בקולון או מרירית תקינה? בברכה, ד"ר גלסברג

27/04/2015 | 10:45 | מאת: אבי0

ראשית תודה! הביופסיה נלקחה מרירית תקינה. שנה שעברה היו 3 טובולר אדנומות שנכרתו עם דיספלסיה נמוכה. אני מבין שאת הביופסיה מהכפל המעובה בפונדוס עם ארוזיות לא צבעו (היסטולוגיה תקינה ללא סימני דלקת) בלוטת התריס נקיה לחלוטין! קלציטונין בין 18-34 ובמבחן גירוי עם סידן עלה פי 20. בניקור אקראי בבלוטה רוב התאים נצבעו לקלציטונין והיתר ל ttf1. בנוזל הבלוטה היה 360 הקלציטונין. הייתה מחלוקת גדולה אם להוריד את הבלוטה והוחלט על מעקב צמוד. אני די אובד עצות ויש עוד בלאגן שלם לא מוסבר. Ret ב99% שלילי. תודה על הכוונתך!

27/04/2015 | 10:54 | מאת: אבי

ראשית תודה! הביופסיה נלקחה מרירית תקינה. שנה שעברה היו 3 טובולר אדנומות שנכרתו עם דיספלסיה נמוכה. אני מבין שאת הביופסיה מהכפל המעובה בפונדוס עם ארוזיות לא צבעו (היסטולוגיה תקינה ללא סימני דלקת) בלוטת התריס נקיה לחלוטין! קלציטונין בין 18-34 ובמבחן גירוי עם סידן עלה פי 20. בניקור אקראי בבלוטה רוב התאים נצבעו לקלציטונין והיתר ל ttf1. בנוזל הבלוטה היה 360 הקלציטונין. הייתה מחלוקת גדולה אם להוריד את הבלוטה והוחלט על מעקב צמוד. אני די אובד עצות ויש עוד בלאגן שלם לא מוסבר. Ret ב99% שלילי. תודה על הכוונתך!

מנהל פורום גידולים נוירואנדוקריניים