תוצאות מיפוי קולטנים לסומטוסטטין, פלנרי

דיון מתוך פורום  גידולים נוירואנדוקריניים

20/04/2015 | 22:58 | מאת: אסתי

שלום, בצעתי מיפוי לאחר כריתת גידול נוירואנדוקריני באיליום הטרמינלי וקשר לימפה סמוך. בהשוואה למיפוי שבוצע לפני הניתוח כתוב: "הגידול אשר הדגים עושר ברצפטורים לסומטוסטטין . . . נכרתו. נצפים 3 מוקדי קליטה קטנים בכבד באספקט האחורי של סגמנט 6 ב- TIP של הכבד, בסגמנט 5, וייתכן גם בסגמנט 7 ללא ממצאים מורפולוגים ברורים בחלק ה- CT של הבדיקה. הקליטות המוקדיות שלא נצפו בבדיקה הקודמת מעלות חדש לפיזור משני בכבד אם כי הביטחון אינו חד משמעי בהעדר קורלציה מורפולוגית." תודה מראש עבור התייחסותך לתוצאות המיפוי.

אסתי שלום, לפי מה שכתבת, הגידול הראשוני נכרת, אבל ישנו חשד לממצאים חדשים בכבד. ממליצה לפנות בהקדם לרופא שמטפל במחלה שלך לצורך החלטה על המשך טיפול. בברכה, ד"ר גלסברג

מנהל פורום גידולים נוירואנדוקריניים