בירור לקרצינואיד

דיון מתוך פורום  גידולים נוירואנדוקריניים

07/04/2015 | 07:29 | מאת: שבע

בגלל קליניקה מחשידה לקרצינואיד הופניתי לבדיקה 5-HIAA- URINE 24h. קיבלתי תשובה mg/24h 16.1 (הנורמה: 2-8). איפה כדאי להתחיל בירור לתשובה? עם הרופא שהיפנה לבדיקה, או לפנות כבר עכשיו למרפאה לגידולים אנדוקריניים? (באיזור ירושלים). עד כה לא ביצעתי שום בדיקות הדמייה, למעט מיפוי בלוטת התריס בשבוע שעבר, שעדין לא קיבלתי לו תשובה.

שלום רב, אכן התוצאה מוגברת פי שתיים מהנורמה. עדין יש צורך לשלול שזו לא טעות. האם שמרת דיאטה 72 שעות לפני ותוך כדי האיסוף, דלת מאכלים שיכולים להעלות (בצורה לא אמיתית) רמת סרוטונין (כגון, בננות, דיברי וניל, גלידה, קפה ושוקולט, בוטנים ועוד...)? האם הוספת את החומר המשמר? הייתי חוזרת על הבדיקה בתנאים האופטימליים. במקרה ועדין התוצאה מוגברת, אז צריך לבצע בירור כולל הדמיה כלל גופית עם CT תלת פזי פרוטוקול לגידולים נוירואנדוקרינים ויעוץ שלנו בהמשך. כמו כן, לקחת בדיקת דם בצום (בתנאי שאת לא נוטל תרופות מדכאות חומצה בקיבה) - לרמת כרומוגרנין A. בברכה, ד"ר גלסברג

מנהל פורום גידולים נוירואנדוקריניים