ממצא בגסטרוסקופיה

דיון מתוך פורום  גידולים נוירואנדוקריניים

23/03/2015 | 10:06 | מאת: אבי

ד"ר סימונה הנכבדה.  ביצעתי גסטרו סקופיה בגלל ירידה במשקל, תחושת מלאות ואי נוחות בבטן עליונה ובגלל שבעבר היה לי דאודוניטיס ואיזופגיטיס וhp שהושמד.   הכל תקין פרט לממצא הבא: בקרדיה - פונדוס קפל מעובהדלקתית נראה כמו אזור טראומה מקומי עם ארוזיות. נלקחו ביופסיות.   עד התשובה הפתולוגית... האם זה נראה כגסטריטיס (אין לי אנמיה וחוסר ויטמין b) אבל אני לוקח כמות גדולה של  אספרין 600מג ליום עבור nc mast cell activation syn.   או שיכול להיות קרצינואיד (יש לי קלציטונין גבוה מטנפרינים מוגברים אבל גסטרין נמוך). האם יש מקום לביצוע eus או ct או צילום בריוםלפני תוצאות הביופסיה?   לפני שנה הגסטרו הייתה תקינה. אודה מאוד על הארת עיני וכתמיד תודה

אבי שלום, לא כ"כ הבנתי למה אתה חושב שיש לך קרצינואיד בקיבה, ולמה בדקו אצלך רמת קלציטונין ומטאנפרינים...והאם הם מוגברים בצורה אמיתית...קלציטונין זה סמן לגידול ממקור בלוטת התריס או לבלב, אבל הוא יכול להיות מוגבר גם ב-10% מהאנשים הבריאים, מטנפרינים מוגברים מחשדים לפיוכרומוציטומה, אבל שוב, במידה והרמה מעל פי שניים מהנורמה ותמונה קלינית מתאימה... ממליצה לך על התיעצות באופן מסודר, במרפאה, עם אנדוקרינולוג או איתנו, לפני ביצוע כל בדיקה נוספת שיכולה להיות מיותרת... בברכה, ד"ר גלסברג

02/04/2015 | 19:09 | מאת: אבי

הכל החל מהתעלפויות מלוות בהסמקות ופרצי שילשולים. הקלציטונין בנורמה פי 3 מהערך העליון במבחן גירוי פי 20. בלוטת התריס תקינה. קפיצות ל"ד מנורמה של 120/70 עד 230/140 התקפי טכיקרדיה. וכך החל הגלגל להסתובב ללא מוצא. גסטרוסקופיה עשו למעקב על דאודניטיס ואיזופגיטיס וביחד עם קולונוסקופיה למעקב בגלל 3 פוליפים שנכרתו לפני שנה וחצי ומחלת אבי בסרטן המעי. אני יודע שזה לא ברור אינטרנטי רק רציתי להחכים על האפשרות שקפל מעובה בפונדוס קרדיה עם ארוזיות הנראה כמו אזור טראומה ולא נראה לפני שנה וחצי, האם יכול לכוון לnet. בינתיים המראה המקרוסקופי תקין אבל נשלח לצביעות. אחרי התשובות אקבע תור להתייעצות מסודרת. תודה גדולה (יש מיקרואדנומה בהיפופיזה עליית 11beta pdg f2 עליה מתונה של igf1 ואין ret mut.)

מנהל פורום גידולים נוירואנדוקריניים