שלשול בעקבות סנדוסטטין

דיון מתוך פורום  גידולים נוירואנדוקריניים

15/06/2014 | 23:12 | מאת: יעקב

האם תגובה לזריקות סנדוסטטין עלולה להיות שלשול וגזים שונים מהרגיל. היציאות לפי הדחת המים בעלות אופי שומני. השלשול מתמשך מאז תחילת הטיפול לפני כשלושה חודשים ומלווה בירידה במשקל. האבחנה:קרצנואיד כרגע נמצא בברור גאסטרו: תרביות (שלילי), CTE , בדיקת שומנים בצואה וקולונוסקפיה. עקרונית מה מקובל לעשות.

יעקוב שלום, טיפול בזריקות של סנדוסטטין ידוע כגורם ליציאות רכות עד שלשוליות, ולפעמים לגזים. זו תוצאה מההשפעה הלוואי של התרופה על הורדת ההפרשה של מיצים שונים מהלבלב וכתוצאה פירוק מופחת של שומנים ויציאת השומנים בצואה - לכן היציאות הופכות לרכות,קצפיות, בהירות ומרובות. ניתן לשנות תזונה בעקר בשבוע ראשון לאחר ההזרקה, כולל הפחתת דיברי חלב ושומן בתזונה. לאור הירידה במשקל, כן ממליצה להשלים בירור כפי שאתה עושה. לאחר מכך, ובמקרה שהכל ימצא תקין, ניתן להשתמש בכדורים של CREON (כדור עם כול ארוחה, זו תוספת של מיצי לבלב) או ב-STOPIT לפי הצורך. ממליצה גם שתתיעץ עם הרופא המטפל במחלת הקרצינואיד שלך. בברכה, ד"ר גלסברג

24/03/2015 | 09:49 | מאת: תמר

אני אמורה להתחיל את טיפול בזריקות, לאחר ניתוח מעי דק, קרצינואיד, האם אתה מסתדר עם זריקות והן יעילות? תודה מראש

מנהל פורום גידולים נוירואנדוקריניים