גבר סודיום נמוך

דיון מתוך פורום  גידולים נוירואנדוקריניים

21/03/2015 | 13:31 | מאת: שגיא

שלום אני בחור בן 45 ללא מחלות ידועות. גובה 1.80 משקל יציב 60 קילו במשך 20 שנה. לפני שנתיים בעקבות שיגלוזיס ותקופה עם רגישות בבטן ירדתי ל 54 ומאז אני כבר שנה יציב על 55 וטרם עליתי בחזרה לגמרי במשקל. בדיקת CT בטן לפני 9 חודשים תקינה. סיגמואידוסקופיה תקינה. בחודשים האחרונים אני מרגיש לעתים חולשה גדולה מאוד שמגיעה לכמה שעות או לעתים כמה ימים. בדיקות הדם כל השנים היו תקינות לחלוטין. ה SODIUM עמד בבדיקות במשך 20 שנה על כ 140-145. בבדיקת דם בנובמבר ה SODIUM בבוקר 132.8. הרופא משפחה אמר שאולי זאת טעות מעבדה ומאז חזרתי על הבדיקה כמה פעמים SODIUM: דצמבר 134, ינואר 133.1 מרץ 133.5 הבדיקות תמיד בבוקר לאחר כוס מים אחת מאז שקם ובצום כפי שהייתי עושה בעבר. כמו כן אציין שאני שותה ביום יום כ 2 ליטר מים וקפה וכו' בסה"כ ואוכל תזונה רגילה עם מלח ואוכל בייגלה וכו'. חוץ מהחריגה בסודיום, יתר הבדיקות בחודשים האחרונים תקינות כבעבר ובטווח הנורמה: אלקטרוליטים תקין ( כולל פוטסיום ) , כימיה, שומנים, סוכר ( 85 ), ספירת דם, שקיעת דם - הכל תקין בטווח הנורמה. גם בדיקת קורטיזול תקינה 580 בבוקר בינואר, TSH תקין באמצע הנורמה. שתן כללי תקין. היות ובחודשים האחרונים אני סובל לעתים מחולשה ותשישות די גדולה והיות במשך 20 שנה הסודיום שלי בבדיקות היה תמיד בטווח 140-145 ופתאום מנובמבר ב 4 בדיקות ירד ל 132.8-134 ברצוני לשאול האם יכול להיות שיש לי בעיה עם הנתרן בגוף? אולי משהו בשם SIADH ? קראתי שבעיות בנתרן אופיינות בעיקר לאנשים זקנים או חולים וזה בעיה לא קלה. מה דעתך? האם נדרש בירור נוסף לחלילה גידול בראש? עד כמה זה מסוכן? תודה רבה אייל

אייל שלום, השאלה לא קשורה לפורום זה. ממליצה לך להתייעץ עם אנדוקרינולוג בק"ח לגבי בדיקות לתפקוד בלוטות האדרנל ובלוטת התריס. בברכה, ד"ר גלסברג

מנהל פורום גידולים נוירואנדוקריניים