אדנומה באדרנל שמואל -שגדל - תהליך תופס מקום

דיון מתוך פורום  גידולים נוירואנדוקריניים

27/01/2015 | 18:33 | מאת: אורנה

לד"ר סימונה שלום בבדיקת MIR לפני כשנה נמצא אדנומה באדרנאל שמאל בקוטר 15 מ"מ בבדיקת CT שנערכה שנה נמצא כי אדרנל שמאלי מודגם תהליך תופס מקום בקוטר של 2 ס"מ היפודנסי הגידול גדל ל2 ס"מ - בוצע אסוף שתן נמצא שאין הפרשה של טכולאמינים או קורטזול. שאלתי האם צריך לנתח ולהוציא את הגידול, האם הגידול לא יכול להיות סרטני. מה עלי לעשות? אשמח לקבל תשובה תודה רבה אורנה

אורנה שלום, תודה על השאלה, אני מבינה שאת נמצאת בטיפול של אנדוקרינולוג ושהשלמת את כל הבירור לעודף הפרשה מהגוש - ונמצא שאין הפרשה הורמונלית יתר. לפני כל החלטה על המשך טיפול, חשוב לבצע רביזיה של ההדמיה, ולהשוות בצורה מדוייקת בין שתי הבדיקות, בשאלה האם אכן ישנה הגדלה אמיתית, או שלא. בנוסף, ישנם מאפיינים רנטגנים שיכולים לעזור להחלטה לגבי טיב הגוש (אם ממאיר או שפיר). ממליצה לך להתייעץ עם האנדוקרינולוג המטפל לגבי כל הנ"ל, לפני כל החלטה על ניתוח. בברכה, בהצלחה, ד"ר גלסברג

מנהל פורום גידולים נוירואנדוקריניים