זריקת סומטולין

דיון מתוך פורום  גידולים נוירואנדוקריניים

15/01/2015 | 12:30 | מאת: מיקי

דר' גלסברג שלום, 1. אני אמור להתחיל טיפול בזריקת סומטולין 120 מ"ג. איך נקבע המינון? האם הוא לא גבוה מידי? מה הסיכוי להיווצרות אבנים בכיס מרה? 2. האם טיפול של המסת שומן בגלי קול בדומה לאולטרסאונד עלול להפיע על הגידול? תודה, מיקי.

מיקי שלום, המינון של הסומטולין נקבע בהמשך למחקר עולמי רב מרכזי (מחקר ע"ש "Clarinet Study") אשר סיכם שזה המינון המומלץ בחולים עם NET כטיפול נגד התקדמות של הגידול. זה לא מינון גבוה מידי, ואין הבדל בין מינון זה ומינונים נמוכים יותר מבחינת תופעות לוואי אפשריות. לא מכירה כל קשר בין הטיפול שאתה מציין להמסת שומן ובין התקדמות גידול נוירואנדוקריני. בברכה, ד"ר גלסברג שכיחות הופעת אבנים בדרכי המרה אצל חולים המטופלים בזריקות של אנאלוגים לסומטוסטטין נא בין5-10%. עם זאת, נוכחות אבני מרה היא לא סיבה לא לתת טיפול, אלא להיות במעקב של סונר כבד/דרכי המרה כל 6-12 חודשים

מנהל פורום גידולים נוירואנדוקריניים