בדיקת קולטנים לסומוסוסטין

דיון מתוך פורום  גידולים נוירואנדוקריניים

06/01/2015 | 12:37 | מאת: ענב

דר שלום. בבדיקת קולטנים (בעקבות גידול קרצינואיד שהוצא) נמצאה קליטת יתר דיפוזית בבלוטת המגן. הופנתי לסוהר צוואר בו נראתה קשרית סולידית בגודל11 ממ. מה המשמעות של שתי הבדיקות? האם יש לגדת בדחיפות לביופסיה?

ענבל שלום, אנחנו רואים הרבה פעמים קליטה בבלוטת התריס במסגרת של הבדיקה הכלל גופית לחיפוש קולטנים לסומטוסטטין – והסיבה השכיחה ביותר היא דלת ולא גידול. לא רואה כל סיבה ללחץ. ממליצה להשלים אכן ניקור של בלוטת התריס, בהצלחה, ד"ר גלסברג

מנהל פורום גידולים נוירואנדוקריניים