בדיקה גנטית לגידול נוירואנדוקריני

דיון מתוך פורום  גידולים נוירואנדוקריניים

21/12/2014 | 10:53 | מאת: מיקי

דר' גלסברג שלום, יש מכון שעורך אבחון גנטי לגידולים סרטניים, ומציע את סוג הטיפול האופטימאלי למטופל. האם זה תופש גם לגבי גידולים נוירואנדוקרינים? אם יש לי קרצינואיד בכבד ואני לפני טיפול בזריקות סומסטוטין, האם המיפוי יכול לסייע במקרה כשלי?

מיקי שלום, נכון להיום התוצאות של בדיקות הגנטיות מוגבלות מאוד מבחינת יעילות או תוספת אינפורמציה שתעזור לטיפול. בד"כ ממליצים להשלים בדיקות מסוג זה, שהן לא בסל ומאוד יקרות, במקרים שאין כ"כ מה להציע למטופל, במצבים של גידולים אגרסיבים עם התקדמות של המחלה למרות שימוש בכל האמצעים הקיימים של טיפול. אינני ממליצה על בדיקה גנטית של הגידול באופן רגיל. בברכה, ד"ר גלסברג

מנהל פורום גידולים נוירואנדוקריניים