י.ל.ד התקפי/סמפטומטי וחרדה

דיון מתוך פורום  גידולים נוירואנדוקריניים

17/11/2014 | 14:21 | מאת: שרי

ד"ר גלסברג, שלום רב. בת 66. מזה חצי שנה לחץ דם התקפי/סימפטומתי גבוה ו/או נמוך לסירוגין. מלווה כאב ראש מתמשך. התקפי חרדה משום סיבה... אוסטיאופורוטית קשה, עם הסטוריה של שברים. ידוע על התקפי SVT קורטיזול בדם תקין - 426 קורטיזול איסוף שתן תקין - 109 TSH תקין - 1.91 ניטור לחץ דם ממוצעים סיסטוליים ודיאסטוליים בגדר הנורמה. יש ירידה לילית. תנודתיות גבוהה. עומס תקין. לעיתים י.ל.ד סיסטולי 140-169 ודיאסטולי תקין 69-75. יורד משך היום ל-104/57 ונמוך מזה... אתמול, עליה התקפית חדה בלחץ דם ל-179/87 שנמשכה שעות. חרדה עד פאינקה , כאב ראש מפושט. לסיכום; בראיון שלך לתכנית "בריאות" בהנחיית פרופ' קרסו בערוץ 10, הדגשת: *שינויי לחץ דם גבוה/נמוך *כאב ראש *התקפי חרדה/פאניקה *דופק מהיר אמורים להדליק *אור אדום לשלול חלילה גידול נוירו-אינדוקריני. אני מודה, המבוא והסימפטומים המלווים הכניסו אותי לפאניקה נוראית! האמנם גידול?

שרי בוקר טוב, קודם כל, ממליצה לא להיכנס לפניקה...:-) עליית לחץ דם בעצמה הוא ממצא שכיח, והרבה פעמים מתלווה בכאב ראש. זה עדיין רחוק מאבחנה של גידול נוירואנדוקריני. בכ"ז, לאור התלונות שלך, ממליצה להתיעץ עם אנדוקרינולוג בכהילה ולהשלים אחת משתי הבדיקות הבאות: בדיקת איסוף שתן 24 שעות לקטכולמינים, מטאנפרינים, VMA - עם חומר משמר, או, בדיקת דם לרמת מטאנפרינים (הבדיקה הזו לא בסל אך מבצעים אותה במעבדות של בית חולים איכילוב, מאיר או הדסה ע"כ). הבדיקות הללו יכולות לשלול, במקרה והן תקינות, את האבחנה של גידול מסוג פיוכרומוציטומה. בברכה ובהצלחה, ד"ר גלסברג

מנהל פורום גידולים נוירואנדוקריניים