עליה בCHROMOGRANIN_A

דיון מתוך פורום  גידולים נוירואנדוקריניים

29/09/2014 | 15:32 | מאת: הגר

שלום, עברתי ניתוח להוצאת האפנדציט לפני כמעט שנתיים, לאחר הניתוח התברר שהיה לי גידול על האפנדציט. הגידול לא היה סרטני אך חדר את שכבת השומן של האיבר. הייתי צריכה להחליט האם לבצע ניתוח מניעתי (כריתת חלק קטן מהמעי הגס) החלטתי לוותר על התענוג ולהישאר במעקב. ביצעתי מיפוי קולטנים מספר חודשים לאחר הניתוח- היה תקין. ביצעתי בדיקת דם לבדיקת CHROMOGRANIN_A והתוצאות לפני שנה וחצי היו 28.0 והשנה 30.0 ng/ml רציתי לדעת האם יש משמעות לכך שישנה מגמת עליה? אמנם מזערית אך בכל זאת מטריד אותי שישנה עליה.

שלום רב, רמת CGA של 30 לעומת 28 קודם זה לא מגדיש מגמה של עליה, זה נירא אותו דבר. ממליצה על המשך מעקב של רופא מומחה לנושא. האם ההחלטה לא לעבור השלמת ניתוח נלקחה בהתיעצות עם מומחה לגידולים נוירואנדוקרינים? בברכה, ד"ר גלסברג

מנהל פורום גידולים נוירואנדוקריניים