השפעת הורמון גדילה על גידולים

דיון מתוך פורום  גידולים נוירואנדוקריניים

24/08/2014 | 01:24 | מאת: אנה

שלום ד"ר גלסברג, מתנצלת על הניסוח הארוך - יש לי סיפור ארוך שנים של קרניופרינגיומה - התגלה לראשונה בגיל 13 והוצא בשלמותו, אך חזר אחרי כמה שנים (טופלתי ב- gamma knife) ואחרי עוד כמה שנים שוב (טופלתי ב- fractionated stereotactic radiation). אחרי שנתיים נוספות (במעקב אחרי הטיפול האחרון), התגלה גידול נוסף, באיזור אחר לגמרי של המוח (קרוב מאוד לגולגולת), נותחתי שוב (לפני כחצי שנה) והתגלה שגם זה היה קרניופרינגיומה. יש לציין שאני מטופלת בכל תחליפי ההורמונים, ובהקשר להורמון גדילה - לקחתי במשך כמה שנים בגיל ההתבגרות (ביו-טרופין) וכיום אני בת 31 ולוקחת אותו שוב (הפעם נורדיטרופין 0.4 מ"ג ביום) בסביבות שמונה השנים האחרונות. רציתי לשאול האם להורמון הזה (או יותר נכון, לתחליף שלו) יש השפעה על גדילה של גידול קיים או אפילו הופעת גידול חדש? ואם כן, האם זה תקף רק לגידולים במוח או גם בשאר הגוף? תודה

אנה שלום, השאלה לא מתאימה לפורום לגידולים נוירואנדוקרינים, אנא בבקשה תפני אותה לרופא האנדוקרינולוג המטפל, בברכה, ד"ר גלסברג

מנהל פורום גידולים נוירואנדוקריניים