קרצינואיד בתוספתן

דיון מתוך פורום  גידולים נוירואנדוקריניים

16/06/2014 | 18:15 | מאת: ענב

דר שלום. אני כותבת בהמשך להודעה קודמת. כשהייתי בהריון מצאו אצלי קרצינואיד בתוספתן. הקרצינואיד עירב בסיס, דרגה1, 0.8 סמ ופעילות מיטות עת נמוכה. לפני שלושה שבועות עברתי ניתוח לכריתת מעי גס ימני. בפתולוגיה שארית גידול 2.2 ממ, מוגבלת לתת רירית ללא חדירה וסקולריים. נבדקו 12 בלוטות שנמצאו נקיות. האם לדעתך עלי לבוא לבדיקות נוספות או מעקב בעוד מס חודשים? בתודה מראש

ענב בוקר טוב, בהחלט. את חייבת להיות במעקב מסודר, לקבוע עם הנוירואנדוקרינולוג המטפל פגישה, עם תוכנית מעקב של בדיקות דם והדמיה. ככול שהזמן יעבור ולא תיהיה כול עדות למחלה, המעקבים יהפכו לפעם בשנה. אבל חשוב מאוד מעקב מסודר. בהצלחה, תרגישי טוב, ד"ר גלסברג

29/09/2014 | 15:45 | מאת: הגר

ענב שלום, אני עברתי ניתוח אפנדציט לפני כמעט שנתיים וגילו אצלי קרצינואיד 1.4 ס"מ. הייתי בהתייעצויות אצל רופאים רבים מכיוון שחלקם המליצו על ניתוח מניעתי- כריתת חלק מהמעי הגס. לבסוף החלטתי לא לבצע את הניתוח הנוסף ולהישאר במעקב. למען האמת, קריאת ההודעה שלך בפורום מעט הבהילה אותי. כי אכן מצאו אצלך גידול במעי. רציתי לשאול האם קיבלת המלצות גם נגד הניתוח לכריתת המעי ובכל זאת החלטת לבצע? האם הייתה איזשהיא הוכחה מוצקת מלפני כריתת המעי שאכן יש עליו גידול או שפנית לניתוח על בסיס הגידול בתוספתן? אשמח לשמוע פרטים, תודה

20/11/2014 | 23:02 | מאת: ענב

הי. במקרה שלי לא היו אופצית מלבד כריתת המעי. הגידול היה בבסיס התוספתן והיה ידוע כי בניתוח הראשוני הגידול לא הוצא בשלמותו. הגידול אצלך כנראה היה בקצה התוספתן והוצא בניתוח. רק בריאות

מנהל פורום גידולים נוירואנדוקריניים