בדיקות כרומוגרנין ואיסוף שתן

דיון מתוך פורום  גידולים נוירואנדוקריניים

15/05/2014 | 09:37 | מאת: אוסנת

בדיקת איסוף שתן - 5-HIHA - ערך 10.5 (ערכי הנורמה עד 10). בדיקת כרומוגרנין - 100.89 (ערכי הנורמה 19-98). האם יש משמעות לשתי התשובות המאד גבוליות? האם יש צורך באיזשהו בירור נוסף? אני בת כמעט חמישים. חולה במחלה אוטואימונית. הבדיקה בוצעה עקב כאב גרון, פריחה נעלמת וחוזרת והזעות.

15/05/2014 | 17:55 | מאת: אוסנת

גם הגסטרין קשור? ng/L 168 (הנורמה: 13-115)

שלום רב, זה מה שקורה כאשר עושים בדיקות מיותרות וללא סיבה מוצדקת. יש הרבה סיבות לעליה ברמת ההורמונים שציינת, מחוץ לגידול נוירואנדוקריני. בעיקר, חוסר צום, נטילת תרופות (כמו נוגדי חומציות), בעיות בתפקודי בלוטת התריס, כליות, כבד, ואפילו רקע של דלקת אוטואינומית של הקיבה. אינני רואה סיבה לחזור על הבדיקות בלי התיעצות מסודרת עם אנדוקרינולוג, ולכן ממליצה לך לפגוש אנדוקרינולוג לפני כל בדיקה נוספת. בברכה, ד"ר גלסברג.

מנהל פורום גידולים נוירואנדוקריניים