גידול בבלוטת יותרת המוח

דיון מתוך פורום  גידולים נוירואנדוקריניים

29/03/2014 | 10:57 | מאת: אמא מודאגת

לבתי נמדדו רמות גבוהות מאוד של פרולקטין (85ng/ml), של e2 (157( ורמות נמוכות של FSH (3.2) ו LH(2.3). כמו כן פרוגסטרון 2.2 וTSH 2.01. אובחנו אצלה שחלות פוליציסטיות אך רמות הטסטוסטרון (total) נורמליותnmol/L <1.5 ואף לא חוותה תסמינים כמו עלייה במשקל באזור הבטן (ילדה גבוהה ורזה מאוד), שעירות יתר, אקנה (היא נערה בת 15 וחצי, מדי פעם מופיעים פצעונים על גבי פניה אך יחסית עור פניה חלק) או נשירת שיער הראש. מעולם לא הייתה לה וסת. כמו כן, הגינקולוג אבחן אותה גם בתת-פעילות של בלוטת יותרת המוח. קבענו תור לאנדוקרינולוגית ילדים אל אינה מתמחה בגידולים ולכן רציתי לדעת האם לפי התסמינים שהיא מציגה אפשרי המצב של גידול בבלוטת יותרת המוח (במיוחד בשל רמות הפרולקטין הגבוהות?). רציתי גם לציין שלמרות שהיא רזה עדיין, (היא לפחות טוענת) חילוף החומרים שלה האט מה. לא מאוד ואיננה עולה במשקל אך היא טוענת שהיא מרגישה שהיא צריכה יותר להקפיד לאכול קצת פחות ממה שכאלה בעבר כדי לא לעלות במשקל. מאוד חשוב לה לא להעלות במשקל מפני שהיא רקדנית (עם זאת אני סומכת עליה שהיא אוכלת מספיק ואף נוכחת לראות זאת כאשר אני לידה). אך הורמון התריס שלה ברמות נורמליות, למה שחילוף החומרים שלה יאט אם לא בשל הורמון התריס? קשה לי להאמין שפיתחה התנגדות לאינסולין כיוון שרמות הטסטוסטרון שלה לא גבוהות מהנורמה ואיננה חווה את התסמינים החיצוניים (יש לה בדיקת דם ביום שני הקרוב לבדוק רמות סוכר בדם ועוד כמה הורמונים). האם המצב רציני לדעתך? האם יש לברר בדחיפות מה הבעיה? האם יכול להיות גידול בבלוטת יותרת המוח או אי סבילות לאינסולין? תודה, אשמח לחוות דעתך

שלום רב, השאלה לא קשורה לפורום זה, אנא לפנות לפורום לאנדוקרינולוגיה, בברכה, ד"ר גלסברג

מנהל פורום גידולים נוירואנדוקריניים