רמות חריגות בבדיקות

דיון מתוך פורום  גידולים נוירואנדוקריניים

25/02/2014 | 12:33 | מאת: אבי חרש

ד"ר סימונה שלום, מכיוון שהייתי מטופל שלך בעבר, ומאחר והתוצאות של הבדיקות שאני עושה חריגות מאד לדוגמא:5HIAA-50, כרומוגרנין - 152, כמעט קבוע אני מבקש לדעת מהם האופציות לשיפור המצב, זאת לאחר שעשיתי גם DOTATOC בשוויץ. מצב היציאות מחמיר ואני מקבל היום סנדוסטטין 30 מ"ג כל שבוע דהיינו 120 מ"ג בחודש ואין שיפור. האם קיימת אופציה של התערבות כירורגית בנושא?

אבי שלום, שמחה לשמוע ממך. אין באפשרותי לתת המלצה ברורה דרך האתר. צריך לראות אותך באופן מסודר, עם בדיקות דם והדמיה עדכניות, אקו לב עדכני, ולהחליט על המשך טיפול. התוצאות שאתה מציין הם גבוהות, בעיקר של ה-5-HIAA, ואתה מטופל כבר במינון מאוד גבוה של סנדוסטטין. ישנה אופציה לחזור על טיפול ראדיואקטיבי, אולי אופציה של טיפול מכוון לכבד (כמו SIRTEX או כמואמבוליזציה), אבל שוב, חייבים בדיקה מסודרת במרפאה. אשמח לראותך במרפאה לצורך הערכת מצב והחלטה על טיפול. בברכה, ד"ר גלסברג

מנהל פורום גידולים נוירואנדוקריניים