קרצינואיד בתוספתן

דיון מתוך פורום  גידולים נוירואנדוקריניים

10/02/2014 | 21:27 | מאת: ענב

דר שלום רב. כתבתי אלייך לפני פגישה עם פר, גרוס. כפי שציינתי אני נמצאת בהריון בשבוע 28. מהפגישה עם הפרופסור הבנתי כי ה קרצינואיד בגודל 0.8 אך יש חדירה לכלי דם ועצבים. K1-67 1-2 אחוז. הפר, המליץ על ניתוח לאחר הלידה. לא נשלחתי לבדיקות בינתיים. אני מאוד חוששת מניתוח כזה לאחר לידה ויותר מכך ההתפשטות בזמן ההמתנה. האם במידה ו קרצינואיד מוצא בניתוח יש סיכוי שיחזור? ומה הסיכויים שניתוח ילדים את תהליך? בתודה מראש

עינב שלום, מסכימה עם ההמלצה שקיבלת. בגלל שהיתה פריצה לכלי דם, חשוב להשלים את הניתוח של קריתת קולון ימני ודיסקציה של בלוטות לימפה, בצורה מדוייקת. חשוב לעשות את הניתוח אצל כירורג מנוסה בנושא גידולים נוירואנדוקינים. מצד שני, ניתן להשלים את הניתוח לאחר סיום ההריון והלידה, אין בעיקרון דחיפות. ממליצה לך לחזור ליעוץ שלנו לאחר הלידה. בברכה ובהצלחה, ד"ר גלסברג

מנהל פורום גידולים נוירואנדוקריניים