לגבי בדיקת גסטרין וכרומגרנין A

דיון מתוך פורום  גידולים נוירואנדוקריניים

21/11/2013 | 12:56 | מאת: אבי

שלום רב,אני נוטל כבר 3 חודשים בשל רפלוקס קיבתי ושטי אומפרדקס 20-40 מג ביום. עשיתי היום בדיקת גסטרין וכרומגרנין A .. האם הם יעילות?שמעתי שזה מעלה את הערכים..??כלומר האם הערכים יהיו גבוהים בגלל האומפרדקס?

שלום רב, לגמרי נכון. לפני ביצוע הבדיקות, צריך להפסיק טיפול האומפרדקס ל-3 שבועות. בברכה, ד"ר גלסברג

19/12/2013 | 15:33 | מאת: רר

שלום דוקטור, האם עליה בערכים מ 77 ל 93 (כאשר הטווח התקין הוא בין 20 ל 98) יכול להצביע על התקדמות במחלה או שלא בהכרח? האם בבדיקה יתכנו ערכים נמוכים יותר במידה ואין גידול? תודה מראש על התייחסות בהקדם, מיותר לציין שאני בלחץ.

מנהל פורום גידולים נוירואנדוקריניים