פיוכרומוציטומה

דיון מתוך פורום  גידולים נוירואנדוקריניים

05/12/2013 | 21:01 | מאת: מתן

הופניתי להולטר לח"ד עקב מדידות מוגברות ו/או גבוליות במרפאה. בן 39, לא מעשן. יש לציין שאני הולך לישון בשעות המאוחרות של הלילה, וקם בהתאם. מצ"ב סיכום הפענוח, אודה אם הרופא יוכל להסביר לי את הממצאים ומשמעותם. מעולם לא טופלתי, ואינני מקבל טיפול תרופתי ללח"ד. תוצאות ההולטר: נתוני_בדיקת_הולטר_לחץ_דם-סיכום_פענוח לחץ דם ממוצע ב-24 שעות- סיסטולי: 129.00 דיאסטולי : 82.00 דופק ממוצע ב-24 שעות : 73.00 לחץ דם ביום סיסטולי ממוצע: 132.00 דיאסטולי ממוצע: 85.00 דיאסטולי מעל 85: % 51.92 סיסטולי מעל 135:% 42.31 לחץ דם בלילה סיסטולי ממוצע: 118.00 דיאסטולי ממוצע: 69.00 דיאסטולי מעל 70: % 45.45 סיסטולי מעל 120:% 45.45 מסקנות.... DAY TIME ABNORMAL SYSTOLIC (42%>135) B.P AND ABNORMAL DIASTOLIC (52%>85) B.P NIGHT TIME ABNORMAL SYSTOLIC (45%>120) B.P AND ABNORMAL DIASTOLIC (45%>70) B.P DIPPER אחרי שעות הלילה לחץ דם תקין בין 06:25 ל- 11:53 כמובן שהדיון כאן אינו במקום ביקור אצל הרופא שהפנה אותי לבדיקה, אך יש עוד זמן עד שאגיע אליו. אם אני מבין נכון, אז מבחינת הממוצעים זה תקין. אך מבחינת אחוזים של מדידות גבוהות זה מעל הנורמה. איך זה מסתדר ? ומה המשמעות של זה? מה בעצם קובע את האינדיקציה לטיפול, הממוצעים או האחוזים ? כיום קופ"ח לא מספקת את הגרפים אלא רק את התוצאות, וזה גם מה שהרופא רואה. איך אפשר לדעת אם יש לי קפיצות לחץ דם חריגות שיכולים להעלות חשד ללח"ד שניוני ? תודה רבה

שלום רב השאלה לא קשורה לפורום זה אבקש לפנות לרופא המטפל. בברכה, ד"ר גלסברג

מנהל פורום גידולים נוירואנדוקריניים