טיפול באנלוג סומוטלין

דיון מתוך פורום  גידולים נוירואנדוקריניים

22/11/2013 | 21:01 | מאת: רוית

בעלי אובחן כסובל מגידול נוירואנדוקריני, כבר כבר את שלב הניתוחים ואת שלב הטיפול הרדיואקטיבי, כרגע מקבל טיפול בסומוטלין כבר 5 חודשים, לאחרונה מרגיש כאבי בטן חזקים יותר, שלשולים, נשימה כבדה ודפיקות לב מואצות רציתי לדעת האם זה קשור לתופעות לוואי של הטיפול , הבנו שהזריקות עלולות לעלות את רמת הכרומוגרנין שעד עכשיו היתה אצלו נורמטיבית מה דעתך?

שלום רב, אנאלוגים לסומטוסטטין הן תרופות עם מעט תופעות לוואי. בינהם, יציאות רכות עד שלשול, גזים. התלונות שאת מציינת יכולות להיות קשורות לגידול עצמו, האם נבדקה רמת 5-HIAA באיסוף שתן 24 שעות, האים נעשה סונר בטן מכוון לדרכי המרה לשלול אפשרות של אבנים בדרכי המרה? האם נעשה אקו לב? כרומוגרנין לא גורם לאף תופעה קלינית, זה לא קשור. עליה ברמת הכרומוגרנין היא לא כתוצאה מהטיפול בסומאטולין, וצריך לבדוק אם אין התקדמות של המחלה. בברכה, ד"ר גלסברג

מנהל פורום גידולים נוירואנדוקריניים