פאוכרומוציטומה

דיון מתוך פורום  גידולים נוירואנדוקריניים

12/11/2013 | 22:13 | מאת: רון

שלום האם בבדיקת הולטר לח"ד יהיה ניתן לזהות סימנים שיכולים לרמז במידה ויש חשד לפאוכרומוציטומה ? (אני יודע שזו לא בדיקת הבחירה לאבחנה) וכן, האם במידה ואדם לוקח ביום הבדיקה (הולטר לח"ד או בדיקה אחרת כמו איסוף שתן קטכואלמינים וכדו') כדור הרגעה שבעצם משפיע גם על לחץ הדם, האם זה גורם משפיע על האובייקטיביות של הבדיקה או שפאוכרומוציטומה אינה מושפעת כלל מכדורי הרגעה או כל אמצעי אחר ? תודה

שלום רב, בהולטר ל"ד במקרה של פיוכרומוציטומה, ניתן לראות לעיטים עליות וירידות של לה"ד, אך לא תמיד. כמו כן, יש מספר תרופות, בעיקר להרגעה, ממשפחת ה-SSRI, שיכולות לגרום לתוצאה שהיא false positive (רמה גבוהה של קטכולמינים כאשר זה בגלל התרופה ולא בגלל גידול). בברכה, ד"ר גלסברג

מנהל פורום גידולים נוירואנדוקריניים