אדרנלים

דיון מתוך פורום  גידולים נוירואנדוקריניים

23/09/2013 | 13:22 | מאת: נעם

שלום לאחרונה עשיתי CT חזה לצורך הדמיה של ממצא כלשהו בריאות. בסריקת חזה מופיעה גם קצת התייחסות לבטן עליונה. "אדרנלים בממדים תקינים" אני סובל מהתקפי חום וזעה עם דפיקות לב. ידוע לי שבשביל לאבחן פאוכרומוציטומה יש צורך בבדיקות דם ושתן ייעודיות. אך ברצוני לשאול, האם העובדה שבסריקת חזה שלא כוונה ספציפית לאדרנלים ונכתב בה שהאדרנלים בממדים תקינים, זה שולל את האפשרות של קיום פאוכרומוציטומה ? תודה

שלום רב, לא התשובה לא שוללת. הכלל הוא שקודם צריך אבחנה ביוכימית (בבדיקות דם או שתן - ורק לאחר מכך עושים הדמיה. ממליצה להתייעץ עם אנדוקרינולוג בק"ח בברכה, ד"ר גלסברג

מנהל פורום גידולים נוירואנדוקריניים