האם יש קשר בין אי הגעת המחזור החודשי לאפילפסיה

דיון מתוך פורום  גידולים נוירואנדוקריניים

17/09/2013 | 19:30 | מאת: ורד

שלום רב, בתי בת 17.5, חולת אפילפסיה. מטופלת בתרופות: למוג'ין 200 מ"ג ואוספולוט 300 מ"ג. לפני 4 שנים הוסר גידול שפיר מהאונה הטמפורלית השמאלית שלה.בכל התקופה הזו היא המשיכה ליטול את התרופות. למעלה משנתיים לא היו לה התקפים, והם חזרו בהדרגה. היא עדיין לא קיבלה מחזור - לאחר סדרת בדיקות האנדוקרינולוגית טענה שה"צנרת" תקינה, למרות שרירית הרחם שלה דקה,והטענה שהיא צריכה להשמין (למרות שבנות רזות ממנה מקבלות מחזור) האנדוקרינולוגית נתנה לה פרוברה 5מ"ג. בפעם הראשונה לא קרה כלום ובפעם השניה שהיא קיבלה את התרופה היה לה דימום פעם אחת. בפעם השלישית שהיא קיבלה את התרופה, ההתקפים נהיו תכופים יותר וגם יותר חמורים. הטענה של האנדוקרינולוגית ושל האפילפטולוג (ילדים), שאין קשר בין שניים, בעוד שאנחנו ראינו קשר ברור. האם יש דרך נוספת "להביא" את המחזור מבלי שזה יפגע באיכות החיים שלה? אודה לעזרתכם, או הפניה למי שיוכל לעזור בזה. בברכה, ורד

שלום רב, השאלה לא קשורה לפורום זה אנא לפנות לפורום לאנדוקרינולוגיה בברכה, ד"ר גלסברג

מנהל פורום גידולים נוירואנדוקריניים