רולקטינומה בגודל 4 ממ

דיון מתוך פורום  גידולים נוירואנדוקריניים

15/09/2013 | 22:57 | מאת: אבנר

בבדיקות MRI מח אובחנה מיקרואדנומה בקוטר 4 ממ. מטופל בדוזטינקס כדור אחד לשבוע. ברקע בן 55 סובל מאסטמה קשה תלותית בסטירואידים. מטופל באופן כרוני בפרדניזון למעלה משלושה עשורים. כתוצאה מכך סובל ממחלות לוואי משנית לסטירואידים: אוסטיאופורוזיס, יתר לחץ דם, השמנת יתר, היפרלפידמיה, קטרקט וכד'. רמות הפרולקטין עם טיפול הם 243MLU/L. שאלתי: האם יש קשר ישיר בין המחלות הנ"ל ו/או הטיפול התרופתי שאני נוטל לבין התפתחות הגידול? מה הטיפול המומלץ בעניין זה האם מומלץ להסירו בניתוח? תודה

שלום רב, אני מבינה שמדובר בפרולקטינומה, אחרת לא היית מקבל דוסטינקס. זה הגידול היחיד של בלוטת ההיפופיזה שלא מומלץ לנתח, כי הוא מגיב מצויין לטיפול התרופתי. לא, אין כל קשר בין הטיפול שאתה מקבל להתפתחות של גידול. בברכה, חג שמח, ד"ר גלסבג

מנהל פורום גידולים נוירואנדוקריניים