בלוטת המגן

דיון מתוך פורום  גידולים נוירואנדוקריניים

31/03/2008 | 20:39 | מאת: אורלי

שלום רב, להלן ממצאי בדיקת סקירה על קולית: אונה ימנית- רוחב 1.5 ס"מ, אורך 3.6 ס"מ, עומק 1.9 ס"מ. לא מוגדלת בתוכה מס' תהליכים: - הגדול ביניהם בחלק התחתון עם המשכיות לאיסטמוס, רקמתי, די אחיד בגודל 1 ס"מ. - השני בצמוד לדופן תחתון של האונה, היפואקוגני, רקמתי אובלי בגודל 0.8*1 ס"מ- לפי מיקום וצורה חשוד להיפרפלזיה של פראתירואיד. - קישרית היפואקוגנית קטנה. אונה שמאלית- רוחב 1.7 ס"מ, אורך 3.7 ס"מ, עומק 1.8 ס"מ- לא מוגדלת בתוכה הודגמו מס' קשריים רקמתיים בלתי אחידים בגודל עד 1.7 ס"מ. איסטמוס- מעט מורחב, בחלקו הימני הודגמה קשרית בגודל 0.4 ס"מ. כל הבדיקות החלו מכאבים בטן צד ימין בכלל בעקבותיהם גילו אנגיומיליופומה בשתי הכליות. אך טענו כי לא מכך הכאבים. שלחו אותי לבדיקות דם שם ראו TSH 5.42. התלוננתי גם על דופק מהיר והרגשתו בגרון ומן תחושת מחנק לעיתים. לכן עברתי את האולטרסאונד הנ"ל. כולסטרול: 200.6, LDL- 142.2 , HDL40, T412.4.כ- 5 שנים נוטלת סרוקסט. מה זה אומר? האם אצטרך ניתוח? מה עלי לעשות? האם זה גידול? מסוכן? בינתיים רופא המשפחה שלח אותי לאנדוקרינולוג שאהיה אצלו עוד שבוע. קבעתי תור גם לרופא אף אוזן גרון. אנדוקרינולוגית מסרה לי טלפונית עפ"י מה שראתה לעיל כי עלי לעשות ניקור. אנא עזרתך.

אורלי שלום, לפי מה שכתבת לי, נירא שמדובר בזפק רב קישרי ואת צריכה להיות מטופלת אצל אנדוקרינולוג. היום מומלץ בד"כ לנקר כל קשר בבלוטת התריס שנמדד מעל 1 ס"מ (בתנאי שה-TSH לא נמוך מהתקין). במידה והניקור תקין, ואין סימני לחץ על קנה הנשימה כתוצאה מהגדלת בלוטת התריס, ובתנאי שהבלוטה לא "יורדת" לתוך בית החזה, אין אינדיקציה לניתוח, אלא למעקב בלבד. בברכה, ד"ר גרוזינסקי

מנהל פורום גידולים נוירואנדוקריניים