FoundationOne test האם מתאים ?

דיון מתוך פורום  גידולים נוירואנדוקריניים

15/10/2016 | 15:52 | מאת: אריק

שנה טובה דר גלסברג ... מה דעתך על הבדיקה הזו לאדם שיש לו גידולים נוירואינדוקרינים שמקורם בזנב הלבלב עם גרורות לכבד ולבלוטות הלימפה ..מקבל זריקות סומטולין מזה שנתיים וחצי . עברתי גם טיפול PRRT ללא הצלחה. האם גידולים כאלו מתאימים בכלל לבדיקה הזו ? תודה .

אריק שלום, תודה על השאלה, הבדיקות המולקולריות עדיין נותנות אינפורמציה מאוד מוגבלת מבחינת אופציות טיפוליות. אומנם הבדיקה בודקת מספר גדול של גנים שיכולים להיות פגומים בגידולים הנוירואנדוקרינים והרגישות לתרופות שונות, זה עוזר להחלטה על טיפול רק במקרים בודדים בלבד - ואם כן, בד"כ מדובר בתרופות ניסיוניות בלבד. בנוסף, הבדיקה היא לא בסל והיא מאוד יקרה. אני מפנה לדיקות מסוג זה במקרים של מחלה שמתקדמת ואין אופציה נוספת של טיפול שמקובל, ובתנאי להמטופל יכול לשלם (או חברת הביטוח שלו) על העלות הגבוהה. מציעה לך להתיעץ עם הרופא המטפל לגבי זה במקרה סציפי שלך, בברכה, בהצלחה ד"ר גלסברג

מנהל פורום גידולים נוירואנדוקריניים