אדנומה באדרנל וקורטיזול גבוה בדם

דיון מתוך פורום  גידולים נוירואנדוקריניים

29/08/2016 | 09:13 | מאת: שירה

ד"ר שלום רב, רקע: בן 60, לא שמן, ללא סכרת, ללא יתר לחץ דם, לא לוקח כדורים. במעקב כלי דם אחת לשנה עם בדיקת MRA. אציין כי לפני כשנתיים לערך ביצעתי בדיקת דם בבדיקה אורולוגית ובאחת הבדיקות התגלה קורטיזול גבוה. אנדוקרינולוג נתן לי כדור 1 לפני הבדיקה החוזרת ולאחר מכן המצב חזר לגדר הנורמה.לא הייתי יותר במעקב. כעט, ביצעתי שוב צילום MRA למעקב כלי דם כאמור, והתגלה באדרנל אדנומה בגודל 1.5 מ"מ. (אציין כי בשנה שעברה לא היה הממצא הזה ב- MRA והרופא האנדוקרינולוג אומר שאינו יודע גם להסתכל על צילום של MRA להשוואה). נשלחתי עכשו לבצע שוב בדיקות דם ולבצע שתי איסופי שתן 1 לקורטיזול והשני עם חומר משמר. קיבלתי בינתיים בדיקת דם אחת והיא: CORTISOL BLOOD = 732 (כשערכי הנורמה הם 138-690). מה זה אומר מבחינתי שהערך גבוה ביחד עם הממצא של אדנומה בגודל 1.5 מ"מ באדרנל שהתגלתה? האם זה שבעבר היה לי קורטיזול גבוה ונתנו לי כדור וזה חזר לנורמה היה מצב "שטשטש" את המצב הנוכחי? וכעט זה שוב מראה על מצב לא תקין? אני מבין כי עלי להמתין לשאר התוצאות, אך בבקשה אם אפשר להסביר קצת על כך. תודה מראש לתשובתך וסבלנותך האדיבה בברכה בינתיים הגיעה תשובה אחת לש בדיקת דם CORTSOL _ BLOOD = 752 (ערכי הנורמה 138-690). שאר הבדיקות טרם הגיעו. אני קצת מוטרד מכיוון שאת הבדיקה ביצעתי עקב ממצא של 1.5 מ"מ שהתגלה באדרנל. על מה מרמזת תוצאת הבדיקה הזו ? אני מבין שצריך להמתין לשאר התוצאות אך בבקשה אם תוכלי להגיד לי מה זה אומר? אודה לך מאד לתשובתך וסבלנותך האדיבה

שלום רב, השאלה לא קשורה לנושא של הפורום הזה. רמת קורטיזול בדם בצום לא מאבחנת עודף או חוסר בתפקוד האדרנל. הבדיקה שעשית בעבר שללה עודף הפרשה של קורטיזול מהאדרנלים (כולל מהאדנומה של 1.5 ס"מ ).היא לא משפיעה על הבדיקות של עכשין. יש להשלים את הבדיקות שהאנדוקרינולוג נתן לך והמשך יעוץ שלו לפי התוצאות. בברכה, ד"ר גלסברג

מנהל פורום גידולים נוירואנדוקריניים