מיפוי רצפטורים לסומטוסטטין

דיון מתוך פורום  גידולים נוירואנדוקריניים

08/05/2016 | 09:48 | מאת: כרמל

שלום, לאבא שלי מצאו פיזור משני בכבד. אחרי ביופסיה נמצא שזה גידול נוירואנדוקריני, בסי טי פט של ה - מיפוי רצפטורים לסומטוסטטין גילו שהגידולים לא קולטים את החומר הזה ואי אפשר לטפל בזריקות. השאלה שלי היא: האם יכול להיות שהם טעו בסוג הגידול בביופסיה, כי אם זה היה גידול נוירואנדוקריני הוא היה אמור לקלוט את החומר לא? אשמח לתשובתך. כרגע הטיפול הוא כימותרפיה פעם ב 3 שבועות. תודה.

כרמל שלום, לא תמיד גידול נוירואנדוקריני קולט במיפוי לקולטנים לסומטוסטטין. ככול שהגידול אגרסיבי יותר, הוא מעבד את היכולת קליטה, אך גם בגידולים ה-"טובים" כ-20% יכולים לא לקלוט. בהצלחה ד"ר גלסברג

מנהל פורום גידולים נוירואנדוקריניים