מטרת הטיפול באנאלוגים לסומטוסטטין

דיון מתוך פורום  גידולים נוירואנדוקריניים

05/04/2016 | 11:49 | מאת: אסתי

שלום, עברתי ניתוח להסרת גרורות מהכבד, שהתפתחו לאחר הסרת גידול נוירואנדוקריני במעי הדק. הביופסיה אישרה שאכן מדובר בגרורות. בבדיקת PET_CT, שבוצעה 3 חודשים אחרי הניתוח, התברר שכל הממצאים הוסרו ושהכבד נקי מגרורות. אני שואלת האם טיפול באמצעות אנאלוגים לסומטוסטטין ניתן גם כאמצעי מניעה להתפתחות גרורות נוספות או רק לטיפול בגרורות קיימות? תודה מראש, אסתי

אסתי שלום, הטיפול באנאלוג לסומטוסטטין ניתן למניעת התקדמות המחלה. המחשבה היא שברגע שיש גרורות שניראות בבדיקות ההדמיה, לא ניתן לשלול נוכחותן של גרורות קטנטנות שלא ניראות לעין, כולל לא בבדיקת ה-PET-CT. לכן מקובל לתת טיפול באנאלוג לסומטוסטטין כטיפול אנטי-פרוליפרטיבי בתקווה שהמחלה לא תחזור/תתקדם. בברכה, ד"ר גלסברג

מנהל פורום גידולים נוירואנדוקריניים