גידול

דיון מתוך פורום  גידולים נוירואנדוקריניים

12/03/2016 | 09:06 | מאת: עפר

אבא שלי גילו לו סרטן לבלב , עם ביופסיה חשדו שזה ממאיר ,לא הסכמתי לעדות לו ניתוח ,הקרנות וכל מה שהציעו,הגידול בשנה גדל ב1.5 סמ כיום 7.3 על 4.5 סמ, הרופא נתן לנו בדיקת דם כרומוגרנין והוא חושד שזה גידול אנדוקריני - האם זה סוג הגידול שלשמחתו הוא הכי טוב בין הגררועים או שזה יכול גם לשלח גרורות וכו,,,, לפני שנה ו3 חודשים לא נתנו לאבא שלי חצי שנה לחיות וברוך השם בסדר. מה את אומרת ,שכחתי לציין בדיקות דם מצוינות עלייה במשקל , חוץ מאשר חלש מאד והרבה פעמים לשירותים תודה ושבוע טוב

עפר שלום, האם עשו לאבא ביופסיה? האם לפי ביופסיה יש תוצאה של גידול נוירואנדוקריני? רמת כרומוגרנים איננה ספציפית ולא מספקת לאבחנה של גידול זה, חייבים ביופסיה. בברכה, ד"ר גלסברג

19/03/2016 | 09:10 | מאת: עפר

תודה רבה על תשובתך המהירה , בביופסיה לפני שנה ורבע אמרו חשד לממאיר,אבל לא עשינו כלום למרות שהרופאים דר חדד עמיתך ועד המליצו לנתח לא הסכמתי בשום פנים וגם לא להקרנות ולכימו, עבר כבר יותר משנה וברוך השם לאט לאט ,פרופסור שומר שלח אותנו לבדיקת כרומוגרנין עדיין אין תתשובה ואם יש נקווה שזה כן גידול כזה או שזה לא טוב,או שזה הטוב מהגרועים אבא שלי בן 74 תודה רבה ושבוע טוב

מנהל פורום גידולים נוירואנדוקריניים