נטילת כדורי סנדוסטטין

דיון מתוך פורום  גידולים נוירואנדוקריניים

12/03/2016 | 18:37 | מאת: רוני

שלום דר' גלסברג, נודע לי שהשבוע התקיים כנס באיכילוב ובו נאמר כי עומדים לאפשר לקבל סנדוסטטין בכדורים, וכי הם נמצאים בשלבי האישורים האחרונים. האם ידוע לך משהו בנושא?, בברכה רוני (מטופל שלך)

רוני שלום, אכן קיים כדור בשם octreotide אך הוא נמצא יעיל בחלק מהחולים הסובלים ממחלה אנדוקרינים ע"ש אקרומגליה (עודף הורמון גדילה). למיטב ידיעתי, התרופה איננה נבדקה עדין בחולים עם גידולים נוירואנדוקרינים ואין אינפורמציה לגבי יעילותה בחולים הללו. בברכה, ד"ר גלסברג

מנהל פורום גידולים נוירואנדוקריניים