גידול נוירואנדוקריני

דיון מתוך פורום  גידולים נוירואנדוקריניים

18/02/2016 | 11:30 | מאת: carmit1

שלום ד"ר. אבי בן 71 בשנת 2003 קיבל גידול קרצינומה בריאה שמאל ועבר כריתת אונה. בזמן הזה קיבל גם מחלת COPD. בשנת 2012 היה גידול קרצינומה סקוואמס ועבר השלמת הכריתה. יש לציין שלא קיבל טיפול כימי עקב בלוטות נקיות בפתלוגיה. מאז הניתוח הוא עם ריאה אחת ומכשיר חמצן. כעת לאחר כאבי בטן ממושכים ממצאים ב סיטי פט, גרורות מרובות בכבד, לימפה ליד ותוספתן. בביופסיה יצא גידול נוירואנדוקריני. השאלה שלי האם הגידול הזה קשור למה שהיה בריאה? כמו כן הרופאה רוצה שהוא יתחיל 2 תרופות כימותרפיות למשך 3 ימים. מחזור של 3 שבועות. האם יש טעם להתחיל בטיפולים? במצבו עם החמצן ניתן לעשות כימותרפיה? האם ניתן לעשות עוד משהו? תודה רבה

שלום רב, לפי הסיפור שלך לא נירא שיש קשר עם הגידול בריאה (אם הגידול בריאה לא היה גידול נוירואנדוקריני). לגבי ההחלטה על טיפול כמוטרפי ואם אבא שלך מסוגל לקבלו - אינני יכולה לענות דרך הפורום. תשובה לשאלה כזו דורשת בדיקה ייסודית במרפאה ורביזיה של כל הנתונים הקשורים במחלה. בברכה, ד"ר גלסברג

מנהל פורום גידולים נוירואנדוקריניים