Ki67

דיון מתוך פורום  גידולים נוירואנדוקריניים

07/02/2016 | 00:08 | מאת: ניר

שבוע טוב דר גלסברג, שאלה בקשר ל %KI67= 3 , גידול בגודל 4 ס"מ, האם תוכלי בבקשה לתת הערכה כמה זמן בערך יש לי את מחלה הזו? פחות מ-10 שנים או יותר... ממצא בגודל קרוב ל-2 ס"מ הודגם בקפסולה בתוך מעי דק אמצעי... לא הודגם בשום בדיקת הדמיה pet ct mri למרות שהודגמו שני גידולים אחרים באותו גודל בבדיקת pet ct. וגם ביופסיה של מעי דק ורירית יצאה תקינה... עדין לא בטוח שמדובר בגידול, פשוט מנסה להבין האם ייתכן שמדובר בפוליפ, במידה ולא ביופסיה יכולה לגרום לפיזור מחלה במידה וממאיר? האם יש מקום לביופסיה חמה? סליחה על חפירה ותודה מראש

שלום רב, אינני יכולה לומר אם הגידול נמצא יותר או פחות מ-10 שנים, ה-KI67 מצביע על כך שזה גידול יחסית עם אינדקס התפתחותי נמוך ושכנראה קיים כבר מספר שנים. לגבי כל השאר, אינני יכולה לתת חוות דעת דרך הפורום, צריך לעשות רביזיה של הבדיקות, לראות האם יש חשד קליני, ומה הבדיקות של הסמנים אומרות. ממליצה יעוץ מסודר דרך המרפאה, בברכה, ד"ר גלסברג

מנהל פורום גידולים נוירואנדוקריניים