insulinma

דיון מתוך פורום  גידולים נוירואנדוקריניים

04/01/2016 | 23:14 | מאת: רבקה

שלום וברכה. רציתי לדעת האם insulinoma neuroendocrine tumor of pancreas הוא ממאיר או שפיר? PNET,functional, grade 2 insulin-producung, 3.7in largest dimention, cofined to pancreas. up to 2mf/10hpp perineural and vascular invasion identified. תודה.

שלום רב, רוב האינסולינומות הם גידולים שפירים, אך בכ~10% הם יכולים להיות ממאירים. ממאירות מאובחנת בנוכחות של גרורות, אבל נחשדת כאשר קיימים סמנים חשודים לגידול אגרסיבי יותר, כמו אינדקס שגשוגי של תאיי גידול מעל 2%, פריצה לכלי דם, גודל מעל 2 ס"מ ועוד. בברכה, ד"ר סימונה גלסברג

מנהל פורום גידולים נוירואנדוקריניים