דם סמוי

דיון מתוך פורום  גידולים נוירואנדוקריניים

07/12/2015 | 20:31 | מאת: טלי

ערב טוב, ד"ר סימונה גלסברג... האם גידולים נוירואנדוקריניים במעי דק יכולים לגרום לדם סמוי בצואה ללא עצירות כלל? כמה נפוץ דימום פנימי לאחר כריתת גידולים אלו במעיים כעבור שנה לאחר ניתוח? תודה מראש

טלי שלום, כל גידול, שפיר או ממאיר, כולל גידול נוירואנדוקריני - יכול לגרום לדם סמוי חיובי בצואה. השאלה השניה לא ברורה - הכוונה היא כמה שכיחה חזרה של גידול כזה שנה אחרי כריתה ראשונית? התשובה היא לא אחידה, זה מאוד תלוי במאפייני הגידול שהוצא (אינדקס שגשוגי של תאיי הגידול, גרורות מקומיות, פריצה לכלי דם, הוצאה בשלמות וכו...). בברכה, ד"ר גלסברג

מנהל פורום גידולים נוירואנדוקריניים