סומטולין אוטוגל תופעות לוואי

דיון מתוך פורום  גידולים נוירואנדוקריניים

22/12/2015 | 08:18 | מאת: צביקה שט

שלום רב, התחלתי בזריקות של סומטולין אוטוגל 120 לפני כחודשיים הפעם האחרונה שנלקחה היא לפני חודש. בינתיים הוחלט להפסיק אותם על ידי הרופא המטפל לאחר אבחנה לא נכונה. נכון לעכשיו סובל מתופעות לוואי לא נעימות של בחילות ושלשולים וחוסר תיאבון שפוגעת בשיגרת היום. מה ניתן לעשות כדי להקל, ומתי התופעות האלה אמורות לחלוף אם בכלל?

צביקה שלום, סומטולין היא תרופה עם סבילות טובה. בכ"ז, לא סביר שאחרי חודש מזריקה השניה עדיין תמשיך לסבול מבחילה, ירידה בתיאבון ושלשולים ע"ר הטיפול. ממליצה לך שבמקרה ותוך שבועיים התופעיול שאתה מציין לא משתפרות/חולפות - להתיעץ עם הרופא המטפל לגבי סיבה אחרת. בברכה, ד"ר גלסברג

מנהל פורום גידולים נוירואנדוקריניים