תוצאת בדיקת כרומוגרנין A

דיון מתוך פורום  גידולים נוירואנדוקריניים

19/11/2015 | 02:19 | מאת: עופר

שלום רב! אני בן 53 סובל מאי ספיקת לב. היום קיבלתי תוצאה של הבדיקה כרומוגרנין A 700 מה המשמעות לתוצאה הגבוהה? תודה רבה! עופר

עופר שלום, ישנן סיבות רבות לעליה ברמת הכרומוגרנין, כולל מתן תרופות מסויימות, אי-ספיקת לב, כבד או כליות, חוסר צום, מחלות אנדוקריניות אחרות, מחלות דלקתיות של המעיים, ועוד. הבדיקה נחשבת לסמן לגידולים נוירואנדוקרינים, אבל, כפי שכבר ציינתי, צריך להתייחס לתוצאה לפי כל מקרה באופן ספציפי. בברכה, ד"ר גלסברג

מנהל פורום גידולים נוירואנדוקריניים