Sutent חרד מתחילת הטיפול

דיון מתוך פורום  גידולים נוירואנדוקריניים

10/11/2015 | 21:38 | מאת: יעקב

שלום רב ב 2008 נכרת קרצינואיד שהי צמוד למעי הדק. Ki67 negative 4/12 lymph nodes involved chromogranin, synaptophsin and CD56 all positive. במעקב רצוף ב 2013 נמצאו נמצאו ב Mir גרורות קטנות בכבד. הוחל בטיפול בסנדוסטטין 39 מג כל 28 יום. היום לאחר כשנה וחצי החמרה קלה של הממצאים. סוטנט 50 הומלץ כטיפול המשך. האם סוטנט יעיל לקרצינואיד ממקור מעי דק האם מומלץ לעבור ל סוטנט (תוחלת ואיכות חיים) לאור תופעות הלוואי הרבות האפשריות שחלקן קשות תודה

יעקב שלום, אם אני מבינה נכון, מדובר בגידול נוירואנדוקריני שמקורו במעי הדק, אך לא הבנתי מה הוא ה-KI67 של הגידול. האם השלמת לאחרונה בדיקת מיפוי לקולטנים לסומטוסטטין ע"ש GA68-DOTATATE-PET-CT ? האם הגרורות בכבד קולטות במיפוי הזה? בכל אופן, סוטנט זו לא אופציה מקובלת של טיפול בגידול נוירואנדוקריני ממקור מעי הדק (זה טיפול מקובל בגידולים נוירואנדוקרינים ממקור לבלב). לכן, לי לא ברור למה הומלץ לך טיפול בסוטנט. מציע לך להתייעץ שוב עם הרופא המטפל במחלה שלך, ונשמח גם לעזור, בצורה מסודרת, דרך יעוץ במרפאה עם כל הנתונים. בברכה ובהצלחה, ד"ר גלסברג

11/11/2015 | 17:19 | מאת: יעקב

Ki67 negative האם זו השאלה. ציינתי במייל הראשון במיפוי PET סומטסטטין לא היתה קליטה של הגידולים בכבד ואלו נצפו ב MRI בלבד. אני מבין שעלי לשקול- כמובן באחריותי הבלעדית- את דחית תחילת הטיפול עד כחודש ימים לשם התיעצות חוזרת עם הרופא המטפל, אם לא אוכל לעשות זאת קודם לכן. אני מטופל במרכז הארץ. אשמח להתיעץ במרפאה באופן מסודר. האם, באופן עקרוני ולא פרטני, חודש הוא טווח ארוך וקריטי להיות ללא כיסוי של סומטוסטטין או סוטנט.

מנהל פורום גידולים נוירואנדוקריניים