עלייה ברמת הכרומגרנין לאחר ניתוח להסרת גידול נוירו

דיון מתוך פורום  גידולים נוירואנדוקריניים

31/10/2015 | 10:41 | מאת: מרינה

שלום ד"ר גלסברג, סבתי עברה בחודש אפריל ניתוח להסרת גידול נוירואנדוקריני בתריסריון. במהלך הניתוח(רובוטי) הוסר חלק ראשון של התריסריון וכריתה אקסטרורפוראלית של הקיבה. בדיקה של CHROMOGRANIN A לאחר הניתוח הראתה מדדים של חזרה לטווח העליון של הנורמה ואילו בדיקה נוספת בחודש האחרון הראתה קפיצה בכרומוגרנין למדד של 151 (טווח עליון 98). 1.מה יכולה להיות הסיבה לכך? האם משמעות העלייה שהגידול עדיין קיים? 2.האנקולוג ביקש לבצע בדיקה נוספת לבירור העניין: מיפוי PET סוסמטוסטיו- איזה מידע בדיקה זו יכולה לתת? 3.מה עוד כדאי לעשות בכדי לברר מה הסיבה לעלייה? אודה לתשובתך.

מרינה שלום, קשה לענות בלי לדעת יותר פרטים על הגידול שהוצא. בעיקרון: 1. יש הרבה סיבות לעליה ברמת הכרומוגרנין, החל מחוסר צום, לקיחת תרופות (כמו אומפרדקס וכו), בעיות בתפקודי כליות או כבד, בבלוטת התריס עוד הרבה. כמובן שלאחר שלילת סיבות נוספות, זה יכול להעיד על קיום מחלה. 2. בדיקת מיפוי לקולטנים לסומטוסטטין GA68-DOTATATE-PET-CT חשובה מאוד להגדרת מיקום והתפשתות המחלה, היא בדיקה כלל גופית 3. כנ"ל. ממליצה על יעוץ מסודר על הרופא המטפל, וניתן גם להגיע למרפאתנו ליעוץ. בברכה, ד"ר גלסברג

מנהל פורום גידולים נוירואנדוקריניים