איסוף שתן

דיון מתוך פורום  גידולים נוירואנדוקריניים

17/09/2015 | 00:07 | מאת: אסתר

סובלת כבר מספר חודשים מחום פתאומי שעושה אדומומיןת בפנים.כאבי בטן פתאומיים כמו עיוות בבטן באיסוף שתן יצא 5-hiaa-urin תוצאה של 16.8 Cortisol-תוצאה של 816 נשללה קושיניג ואולטראסונד בטן יצא תקין בינתיים עגיין סובלת מתופעות של כאבי בטן ואדמומיות מה ניתן לעשות

אסתר שלום, ממליצה לך לחזור על האיסוף שתן 24 שעות, עם חומר משמר ותוך דיאטה מתאימה במשך 72 שעות לפני ותוך כדי האיסוף. חוסר שמירה על דיאטה דלת מאכלים מסויימים יכול לגרום לעליה ברמת ה-5-HIAA. במקרה ועדיין התוצאה תחזור מוגברת (בד"כ מעל פי שתיים מהנורמה עליונה) - הייתי ממליצה להשלים בירור כולל בדיקת דם בצום, (ללא טיפול במעקבי חומצה 3 CUGU,)לכרומוגרנין A, והדמיה ע"י CT כלל גופי תלת פזי. בברכה וחג שמח, ד"ר גלסברג

מנהל פורום גידולים נוירואנדוקריניים